Judo Ryu camminghaburen De eeuwenoude verdedigingssport voor jong en oud!!!

 

Wat is Judo

 

Judo is een mooie en veelzijdige sport. Judo wordt wel eens tot de ‘vechtsporten’ gerekend. Maar bij judo gaat het vooral over controle over lichaam en geest, discipline, samenwerking en respect, en uiteraard sportief plezier.

 

Judo draait dus niet om agressie, maar om het bouwen aan bijvoorbeeld zelfvertrouwen, discipline en respect.

 

Judo is een leuke en gezonde manier van bewegen voor jongens, meisjes, jongeren en volwassenen.  Door judo leer je jouw lichaam en geest kennen en kun je stappen zetten in je ontwikkeling.

 

Wat doen we tijdens judoles?

 

In een echt judopak leren kinderen de fijne kneepjes van deze bijzondere sport. De judomeester leert de kinderen stilzitten, luisteren, stoeien, veilig vallen en mooie worpen maken. Plezier en respect staan voorop. Kinderen leren dat je elkaar geen pijn mag doen en dat je samen moet werken.

 

Belangrijk voor de ontwikkeling

 

Deze eeuwenoude verdedigingssport gaat verder dan een beetje stoeien. Judoles draagt bij aan de sociale en lichamelijke ontwikkeling van kinderen.

 

 

Is judo wat voor mijn kind?

 

Judo is een sport voor jongens én meisjes. Misschien staat judoles niet bovenaan het lijstje met favoriete sporten van jouw kind. En dat terwijl het een sport is waar kinderen ongemerkt veel van leren. Onzekere kinderen krijgen van de judoles meer zelfvertrouwen. Ze worden weerbaarder en durven beter voor zichzelf op te komen. Drukke kinderen leren juist om hun energie beter te beheersen.

 

© 2018 Alle rechten van deze site behoren tot LPW @ JRCleeuwarden.nl.